Rosacea og kronisk rødme

Føler du dig rød og irriteret i ansigtet? Ved kombination af laserbehandling og brug af rette hudplejeprodukter, kan du komme af med din rosacea og/eller kronisk rødme.

null

Hvad er Rosacea?

Rosacea er en kronisk betændelsestilstand eller hudsygdom med symptomer som varme og rødme centralt i ansigtet, samt en følelse af stikken og prikken i huden. Når rosacea eskalere vil du foruden rødme af huden og udvidede små blodkar, også få betændte røde knopper.

Årsagen til rosacea vides ikke med sikkerhed, men man mener det skyldes en kombination af arv og miljøfaktorer. Sygdommen forekommer hyppigst hos midaldrende og ældre, dog kan sygdommen forekomme hos personer i alle aldre.

Hvad koster behandling af rosacea og kronisk rødme?

Pr. behandling

fra 1 100 SEK
703 DKK*

* Anførte beløb i DKK er omregnet fra SEK ud fra aktuelle valutakurs.

Rosacea/kronisk rødme findes i 4 stadier

1. stadie: præ-rosacea
Forstadiet til rosacea kan vare i flere år med periodiske udbrud af rødme og varme i ansigtet, f.eks. når man indtager varm og stærkt krydret mad, eller ved at man udsættes for stress samt kulde- og varmepåvirkninger.

2. stadie
Ved 2. stadie har man varende rødme og varme på kinder, i panden og på hagen samt spredte karudvidelser i ansigtet.

3: a stadie
Här upplevs en ihållande rodnad och värme samt utvidgade kärl och röda och gula inflammerade knoppar.

4. stadie
Her opleves de samme, men kraftigere symptomer som på 3. stadie, herunder opleves knude- eller svampeagtige fortykkelser og hævelser i ansigtet.

Hvordan behandles Rosacea?

Rosacea og kronisk rødme behandles med IPL, hvilket står for Intense Pulsed Light, der kan oversættes til “intenst pulserende lys”. Fælles for laser og IPL er at der er tale om en lysstråle ladet med energi, som kan passere ned gennem huden. Lysstrålen er begrænset, så den primært rammer de røde strukturer, det vil sige blodkarrene i huden. Når lyset rammer blodkarrene overføres energien fra strålerne, således blodkarrene bliver varmet op og repareret. Grundet de mange blodkar omkring talgkirtlerne, vil der også ske en påvirkning af dem, så de bliver mindre.

For rødme som følge af rosacea skal der typisk gives 3 eller 6 behandlinger indenfor 3 til 6 måneder, og herefter vil det muligvis være nødvendigt med en opfølgende behandling årligt, eller hvert andet år for at holde rødmen nede. For karsprængninger som følge af bindevævssygdom er det umuligt, at forudsige hvornår der kommer nye karsprængninger, da det afhænger af sygdomsaktiviteten og den givne behandling.

Konsultation

Inden behandling skal du til en obligatorisk konsultation. Såfremt det ønskes og der er booket tilstrækkelig tid, kan behandlingen udføres straks efter.

Behandling

Behandlingen tager 20-40 minutter, afhængig af områdets størrelse. Kort før behandlingen udfyldes en journal, der tages før-billeder og der konfirmeres hvad der skal behandles. Der gives laserbehandling ved at sætte applikatoren på huden, hvor der skydes med Intense Pulsed Light. De fleste oplever minimal smerte under behandlingen og patienter beskriver det som en stikkende prik, hvorefter det forsvinder momentail. Der kan forekomme lidt rødme straks efter behandlingen.

Der kræves som regel 3-6 behandlinger med 3-4 ugers mellemrum.

Efterkontrol

Ved den afsluttende behandling bookes du til en obligatorisk efterkontrol, hvilket afholdes 4-6 måneder efterfølgende og igen 12 måneder senere for at sikre at den behandlede rosacea og/eller kroniske rødme ikke blusser op igen.

without
https://www.noirbym.dk/wp-content/themes/hazel/
https://www.noirbym.dk/
#dcb159
style1
paged
Loading posts...
/var/www/www.noirbym.dk/www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off