Svedbehandling

Lider du af overdreven svedproduktion? Hyperhidrose eller øget svedtendens er en ubehagelig udfordring, men kan behandles effektivt ved brug af Botox, der indeholder stoffet botulinumtoksin.

null

Svedtendens?

Øget svedtendens, også kaldet “hyperhidrose”, er ikke blot til gene, men kan være socialt invaliderende.

Foruden at hyperhidrose kan give ubehagelige kroniske hud- og svampeinfektioner, som mange har problemer med, oplever mange af de patienter, psykiske og sociale problemer. Det påvirker deres liv på mange områder, arbejdsmæssigt og socialt.

Hvad koster behandling mod sved?

Svedbehandling

fra 4 700 SEK
3.110 DKK*

* Anførte beløb i DKK er omregnet fra SEK ud fra aktuelle valutakurs.

Hyperhidrosis kan være angstprovokerende når man sveder meget og begynder at svede alene ved tanken om at svede. Man kommer derfor let ind i en ond cirkel, hvor man også bliver socialt handicappet. Man finder på undskyldninger for at slippe for at være sammen med andre, bruger timer hver dag på at skifte tøj, vaske sig og man gemme sig i mørkt tøj for at skjule store svedskjolder. Man vælger et job, hvor man ikke er nødt til at have tæt kontakt til andre eller nedtoner sit arbejdsliv. Man vænner sig til at tage en masse forholdsregler, der påvirker følelseslivet, kan give depressioner og et lavt selvværd.

Årsagen til hyperhidrose

Hyperhidrose er en overdreven svedtendens og betegnes som en sygdom, ligesom eksempelvis diabetes. Der findes ingen årsag til sygdommen end, at det er arveligt betinget. Det er lige så almindelig hos mænd som hos kvinder. Stress kan selvfølgelig forværre symptomerne, men stress er ikke den direkte årsag til, at man får hyperhidrose. Det samme gælder for overvægt. Mange tror at man kun kan svede meget i hænder eller under armene, men problemerne kan vise sig næsten overalt på kroppen, som f.eks. i hovedet/ansigtet, lysken, bryst/ryg eller fødde.

Hvorfor sveder vi?

Det er en normal fysiologisk proces for at opretholde vores væskebalance. Vi sveder dog mest i armhuler, på hænder og fødder. De typiske steder, hvor en høj svedproduktion giver gener, er håndflader og fodsåler, armhuler og ansigt.

Vi sveder på hænder og fødder for at forbedre grebsfunktionen, men lider man af hyperhidrosis i form af håndsved, sveder man så voldsomt, at man har svært ved at holde om ting. Overdreven sved på hænder og fødder kan også påvirke dig socialt, f.eks. at holde ens partner og/eller andre mennesker i hånden. Et svedigt håndgreb føles pinligt og ubehageligt, hvorfor dette ofte undgås i stedet.

Svedproblemer i armhulerne er det hyppigste område, hvor tilstanden Hyperhidrosis opleves. Det giver meget store gener og forringer ens livskvalitet. Problemet medfører et øget tøjbudget, da sved ødelægger tøjet og efterlader svedskjolder på f.eks. t-shirt, trøjer og skjorter.

Konsultation

Inden behandling skal du til en obligatorisk konsultation. Såfremt det ønskes og der er booket tilstrækkelig tid, kan behandlingen udføres straks efter.

Behandling

Injektionsbehandling med botulinumtoksin, også nævnt som botox, er en gennemprøvet metode til at behandle blandt andet hyperhidrose, og den har været anvendt i mange år. Forinden behandlingen, udfyldes en journal, der tages før-billeder og verificeres hvad der skal behandles. Behandlingen tager ca. 15-40 minutter, afhængig af behandlingsområdet. Botox injiceres i bestemte områder, intradermale, dvs. inden i huden.

Det tager som regel 2-12 dage før den fulde effekt kan ses, alt afhængig af kroppens anatomi. Herefter har effekten af behandlingen en holdbarhed på 6-12 måneder og skal gentages for fortsat at holde svedproduktionen nede. Der kan forekomme blå mærker, lidt hævelse og rødme som forsvinder hurtigt. Der kan forekomme svaghed i pincetgrebet ved behandling af håndfladen.

Efterkontrol

2-3 uger efter behandling skal du til en obligatorisk efterkontrol, hvor der tages stilling til om behandlingen har fået fuld effekt. Hvis dette ikke er tilfældet vil du få 1 gratis touch up.

Botox (botulinumtoksin)

Såfremt du fortsat har uafklaret spørgsmål til emnet, kan du med fordel læse mere på vores underside for behandling med botox.

without
https://www.noirbym.dk/wp-content/themes/hazel/
https://www.noirbym.dk/
#dcb159
style1
paged
Loading posts...
/var/www/www.noirbym.dk/www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off